Tel: +36 1 322 0032


Velencei hosszú hétvége 3 nap 2 éj szállással

2020. Március 13-15 -ig

Azt utazást is meg lehet tölteni tartalommal! Hogyan is értjük ezt pontosan? Tartson velünk 3 nap 2 éjszakás programunkon a március 15-i hosszú hétvégén, és miközben Velence városa felé tartunk (majd onnan haza), út közben több fantasztikus látnivalónál is megállunk: elvisszük Triesztbe, a csodás olasz kikötővárosba, körbevezetjük a mesebeli Miramare kastélyban; Szlovéniában egy a lélegzetelállító föld alatti világot fedezünk fel, majd együtt másszuk meg a sziklába vájt Predjama-kastély lépcsőit és végül teszteljük a trojani pékség világhírű óriásfánkjait. Az egészet pedig a Velencével fejeljük meg, mely együttesen felejthetetlen élményeket kínál.

A programot úgy állítottuk össze, hogy az igazán komfortos utazást kedvelők is örömüket leljék benne: mindkét éjszakát egy bájos jesoloi panzióban töltjük el, utunk során pedig sorra megállunk a fent listázott állomásokon - nem kell félni a buszon töltött hosszú órák okozta elgémberedéstől és nem is lesz annyira fáradalmas az utazás, mintha az éjszakát zötykölődéssel töltöttük volna el. Így lesz lehetőségünk arra, hogy minden látnivalót tljességében élvezzünk ki és emellett pihenésre is adódik lehetőség.

Hozza ki a legtöbbet a március 15-i hosszú hétvégéből és utazzon el Olaszországba! Az idő ilyenkor már meleg, tavaszias, így a látnivalók környékén sétálva feltöltődhet a hideg tél után - az olasz vérmérséklet, a mediterrán virtus és Velence pedig egészen felpezsdíti majd! Ha szeretné egy utazásból a lehető legtöbbet kihozni, de közben kényelmes típusnak vallja magát, ezt a velencei túrát Önnek találták ki!


1. nap - Péntek
A reggeli órákban, a korábban megjelölt időpontban és felszállási helyszínen gyülekeznek a TravelOrigo utasai és elfoglalják helyeiket a számukra kijelölt felső kategóriás autóbuszokban. Rövidke pihenőket tartva utazunk Olaszországba. Az utunk során idegenvezetőink megismertetik az ország történelmét, nevezetességeit, érdekességeit és titkait.

Az első megállónk Trieszt, mely egy elbűvölő, minden szegletében hagyományos olasz város, ahol külvárosi részen elhelyezkedő, a 19. században épült Miramare kastélyt látogatjuk meg. A Trieszti-öbölben található romantikus kastély teraszán lélegzetelállító adriai kilátásban gyönyörködhetünk. A kastélyban egy múzeum is található, melyet érdemes végigjárni az olasz stílusú kerttel együtt - itt az egész világból összegyűjtött növényféléket csodálhatunk meg. A nagy kiterjedésű, 22 hektáros tengerparti parkot Miksa főherceg tervezte meg.

A Triesztben eltöltött órák után délután tovább indulunk Jesoloba. Utunk során idegenvezetőnk megismertet minket a másnapi programmal és bepillantást kapunk az Adria királynőjének, Velencének történelmébe is. Szállás elfoglalása és vacsora a szálláson.

2. nap - Szombat
A szálláson elfogyasztott reggeli után energiával telve indulunk Velencébe. Punta Sabbioni kikötőjénél hajóra szállunk és az Adriai tenger habjai átszelve érkezünk meg a lagúnák városába, Velencébe.

Partraszállás után utasaink egyéni, illetve idegenvezetőnk által kísért INGYENES informatív városnézés között választhatnak. A TravelOrigo által vezetett séta folyamán útba ejtjük a Sóhajok hídját, a Szent Márk teret, a Dózse Palotát, megnézzük a híres bevásárló utcát, a Via Mercerie-t, és felsétálunk a Ponte di Rialto-ra is, amit a város legmagasabb pontjaként emlegetnek. Innen csak pár lépésre található a Hal-és zöldségpiac, ami a város egyik legfontosabb központja.

Fakultatív programok:
- Szigettúránkon a világhírű buranói csipke- és a muranói üvegművészetet is behatóan megismerheti. Murano szigetén egy helyi üvegműhelyben betekintést kapunk az üvegfúvás és üvegkészítés mesterségébe.
- Párját ritkító élmény Velence szűk csatornáin gondolázni, melyet a felfedező kedvűeknek és a romantikus alkatoknak egyaránt ajánlunk.

A délután folyamán elmerülünk Velence hangulatos és színpompás forgatagában. A nap további részében a város számos titkát fedezhetjük fel, immár szabadprogram keretein belül.

Késő este, élményekkel telve intünk búcsút az Adria Királynőjének,Velencének. Hajóinkkal visszaérünk Punta Sabbioni mólóihoz, majd buszos utazásunk után megérkezünk szállásunkra és vacsora után nyugovóra térünk.

3. nap - Vasárnap
Vasárnap reggelit követően Szlovénia irányába vesszük utunkat, ahol az UNESCO világörökség részét képező, világhírű Postojnai-cseppkőbarlangot szemléljük meg. A barlang belső részét kisvasúttal érjük el, majd gyalog járjuk be a nyilvánosan látogatható részt. Az öt kilométer hosszú barlangszakaszon a természeti látványosságok egész sorában gyönyörködhetünk: fenséges cseppkőformák, óriási termek és föld alatti járatok várnak arra, hogy felfedezzük őket. Barlangi túránk során magyar nyelvű audio guide (fülhallgatós idegenvezetés) lesz segítségünkre, hogy minden megtudhassunk e természeti csodáról.

Szlovéniától való búcsúzás képpen rövíd megállót teszünk Trojane-ben, ahol megkostolhatjuk a híres pékség ínyecségeit a Szlovén hatalmas szallagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos Alpesi környezetben fekszik, ahol gyönyörű fotókat is készíthetünk.

Ezután Magyarországot vesszük célba, melyet rövid pihenőkkel a késő esti órákban érünk el, érkezés az indulási helyre.

Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Szállás: Jesolo vagy környékén 3*-os szálloda
Elhelyezés: 2 ágyas szobákban (1 és 3 ágyas szobák lekérésre)
Ellátás: Félpanzió

Az ár tartalmazza:
- Utazás felső kategóriás autóbusszal
- Magyar nyelvű aaszisztencia
- Csoportkísérő idegenvezető
- Ismeretterjesztő, informatív városnézés
- 2 éj szállás közép kategóriás szálláson Jesolo vagy környékén
- Félpanziós ellátás (vacsora és reggeli)

Az ár nem tartalmazza:
- Velencei városi illeték: 10 €/fő
- Hajójegy retúr: 35 €/fő (a helyszínen fizetendő)
- Idegenforgalmi adó: 4 €/fő/éj
- Utazásbiztosítás: 990 Ft/fő
- A fakultatív programok árait.

Egyágyas szoba felára (igény esetén): 9.000 Ft/fő

Belépőjegyek:
Trieszt - Miramare kastély: 10 €/fő (18 éven aluli EU állampolgároknak a belépés díjtalan).

Postojnai barlang belépőjegy árak:
Felnőtt: 25,8 €/fő
Diák: (16-25 év között): 20,6 €/fő
Gyerek: (16-25 év között): 15,5 €/fő
Kisgyerek: (5 évig): 1 €/fő
Magyar nyelvű audio guide: 3,5 €/fő

Fakultatív programok:
- Velencei szigettúra Burano és Murano megtekintésével, üveggyár látogatással: 20 €/fő
- Gondolázás Velencében (4-6 fős elhelyezéssel): 25 €/fő
- Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben: 20 €/fő


Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 
A hajójegyet, az idegenforgalmi adót, a fakultativ programok árait az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.
A programváltozás jogát a TravelOrigo Utazási Iroda fenntartja!

Velencei Karnevál 2020. Március 13.  |  36900 Ft-tól
foglalásUtazás Foglalása

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok