Tel: +36 1 322 0032
Buranói városnézés és a muranói üvegfúvás megtekintése + szabadidő


Kezdetben világhírét Murano a finoman megművelt tükreinek és üveggyöngyeinek köszönhette, majd helyüket a csillárok vették át. Olyan évszázadokon keresztül kiforrott technikákat használtak a mesterek, amelyeknek sokáig nem volt vetélytársa se minőségben, sem szépségben. Ennek következtében több üvegtípust is kedvükre tudtak formálni és
alakítani. Így születhetett meg az úgynevezett „lángégő megmunkálással” az arannyal díszített és többféle színű üveg, vagy a tejüveg. Dolgoztak még kristályüveggel és készítettek drágaköveket utánzó üveget is, amely a korban egyedülálló volt.

Habár a 18. századtól kezdve ez az iparág kezdte elveszíteni korábban betöltött emblematikus pozícióját, de dekoratív üvegtárgyainak köszönhetően újra felszökkent népszerűsége és visszakerült a világ keringésébe.

Ma mindenki megtekintheti Murano méltán híres műveit és hagyatékait a Giustinian Palotában berendezett Üvegmúzeumban, amely az üveggyártás történetét mutatja be az érdeklődőknek. A legöregebb üveggyárat 1854-ben Antica Vetreria Fratelli Toso alapította. Több történelmi gyár napjainkban is ismert márkaként képviselteti magát az üvegpiacon (pl.: Venini).

Kihagyhatatlan élményt jelent Burano szigetének és a világhírű muranói üveggyártásnak a megtekintése!

  • A program délelőtt indul.
    Csoportunkat külön hajóval visszük a Velencétől 1,5 km-re található Burano szigetére, mely a csipkegyártásáról és csodálatos színes épületeiről világhíres, majd Murano szigetére. Az utazás 45-45 percet vesz igénybe. A különjáratú hajó óriási előnye, hogy nem a zsúfolt, kényelmetlen menetrendszerinti bárkákat, hanem a modern, teraszos, panorámás charterhajót vesszük igénybe, amelyről tiszta időben látható az Alpok hegyvonulata, a Velencét körülvevő szigetek többsége és a Marco Polo repülőtér is.
  • A muránói kikötés után megtekintjük az egyik legrégebbik üveggyárat, ahol az üvegfúvás mesterségébe kaphatunk bepillantást. A bemutató után lehetőség lesz vásárlásra is. Alkudni ne felejtsünk el!
  • Az üveggyár után lehetőség nyílik egy rövid sétára a szigeten, ahol akár a sziget leghíresebb épületét, a Basilica Santa Maria e Donato-t is megtekinthetjük.

Miért is érdemes szigettúra programunkat választani?

  • Ismerjük meg együtt Velence másik arcát!
  • Hagyjuk el egy kis időre a nyüzsgő várost!
  • Tekintsük meg Burano csodálatos színes épületeit és híres csipkéit!
  • Ismerjük meg az üveggyártás titkát!
  • Tavaly több mint 2000 utasunk választotta ezt a programunkat!

A szigettúra programunk ára 20 € / fő, amely a helyszínen fizetendő.

Az ár a hajójegyet, az üveggyári belépőt és az idegenvezetést is tartalmazza!
A program kb 2-2,5 órát vesz igénybe.
Nincs elérhető térkép információ!