Tel: +36 1 322 0032


Velencei hosszú hétvége NON-STOP utazás!

2020. március 13-15-ig

Olaszország népszerű turistacélpont, hiszen minden ember számára tartogat meglepetéseket. Történelmi korok emlékei, tengerpart, díszes épületek, zamatos borok, gasztronómiai remekek és persze a mediterrán virtus, ami az mindezt átitatja.

Az év bármely szakában érdemes ideutazni, de talán akkor a legjobb, amikor itthon még a hűvös időjárással küszködünk, de Itáliába már megérkezett a tavasz. A mediterrán napsugarak mellé pedig egy olyan várost ajánlunk, mely már első látogatásnál rabul ejti szívünket: Velence romantikus, szűk sikátorai, melyek a házak között hömpölygő csatornákat szegélyezik; legendás szépségű látnivalói, melyeket az utcákon andalogva nézhetünk végig: a Dózse-palota, a Szent Márk-székesegyház, a Sóhajok Hídja, a Rialto-hídat, a Campanile, vagy a Szent Márk tér… sorolhatnánk még hosszasan a vízre épült város csalogató látványosságait.

Az épületeken kívül Velence kihagyhatatlan programlehetőséget kínál erre az utazásra hívogató hosszú hétvégére: gondolázás a lagúnákban, séta a tengerparton, hajókirándulás a szigetvilágban… a hideg tél után jól esik majd a feltöltődés, az olaszok pedig ismerik a biztos receptet! A velenceikarneval.net március közepén, a karneváli időszak után is szervez utazásokat Velencébe, hogy azok is bátran fedezhessék fel Adria Királynőjének összes kincsét, akik egy kellemes utazásra használnák fel a március 15-i hosszú hétvégét, elkerülve a karneváli tömeget, szeretnének városra és a tavasz bársonyos melegére koncentrálni.


1. nap - Péntek:
Indulás az estei órákban a kiválasztott indulási helyszínről és időpontban a TravelOrigoautóbuszaival.

Az utolsó magyarországi megálló után indulunk is tovább Velence felé, útközben 3-4 óránként rövid pihenőt tartva. Igény szerint az út során oda- és visszafelé is filmvetítésre kerül sor. Mire Velencéhez érünk, idegenvezetőinktől rengeteg hasznos és érdekes információt kapnak Olaszországról és az egykori Velencei Köztársaságról egyaránt. Ismertetjük a város történetét, érdekességeit, beszélünk nevezetességeiről, betekintést engedünk titkaiba is.

2. nap - Szombat:

Reggel:
Miután megérkeztünk Punta Sabbioni kikötőjébe, áthajózunk Velence központjába. Vízre szállunk a TravelOrigo részére fenntartott hajókkal és nagyjából 30 perc hajókázás után idilli kedélyállapotban érjük el a szerelem városának partját. A hajóról Velence varázslatos látványa tárul elénk.

Miután kikötöttünk, a kedves Utasok választhatnak saját idegenvezetésű INGYENES interaktív városnézésünk, vagy szabad program között. A TravelOrigo városnéző sétája alatt megnézzük a Sóhajok hídját (Ponte dei Sospiri), a Dózse Palotát, a Szent Márk teret. Végigsétálunk a Via Mercerie-n, Velence népszerű bevásárló utcáján, majd elérjük a város legmagasabbnak tartott pontját, a Ponte di Rialtót. A hídról elképesztő látvány tárul elénk: a Canal Grande. Végignézhetjük a csatorna melletti csodás palotákat, a fel s alá andalgó gondolákat és a mindennapi velencei élet apró mozzanatait. Itt található a velencei élet egyik központja, a Hal- és Zöldségpiac is.

Szombat délelőtt:
Szabadprogram Velencéban, vagy részvételi lehetőség változatos fakultatív kirándulásaink valamelyikén.

* Fakultatív programok:
- Szigettúránk során ismerkedjen meg Ön is a világhírű csipkeművészettel, melyről Burano szigete nevezetessége és csodálja meg Buránó gyönyörű színes házait, majd tekintsen be az egyik üvegkészítő műhelybe Murano szigetén!
- A gondolázás nem csupán a szerelmeseknek felejthetetlen élmény! :)

Szombat délután:
A délután folyamán elmerülünk Velence hangulatos és színpompás forgatagában. A nap további részében a város számos titkát fedezhetjük fel, immár szabadprogram keretein belül.

Szombat este:
Kihajózás Velencéből.
A már megismert TravelOrigo autóbuszokkal, kellemes élményekkel gazdagodva utazunk haza a túravezetők társaságában, mely során újfent lehetőség nyílik filmvetítésre.

3. nap - Vasárnap
A hajnali órákban megérkezünk Magyarországra az indulási helyünkre.

Utazás: Felsőkategóriás autóbusszal

Ár tartalmazza:
- Utazás felsőkategóriás autóbusszal
- Magyar nyelvű asszisztencia
- Csoportkísérő idegenvezető
- Ismeretterjesztő, interaktív városnézés

Ár nem tartalmazza:
- Velencei városi illeték: 10 €/fő
- Hajójegy retúr: 35 €/fő (helyszínen fizetendő)
- Utasbiztositás: 990 Ft/fő
- Foglalási és kezelési díj: 1000 Ft/fő
- A fakultatív programok árait.

Fakultatív programok:
- Velencei szigettúra Burano és Murano megtekintésével, üveggyár látogatással: 20 €/fő
- Gondolázás Velencében (4-6 fős elhelyezéssel): 25 €/fő
- Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben: 20 €/fő


A hajójegyet, az idegenforgalmi adót, a fakultativ programok árait az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.
A programváltozás jogát a TravelOrigo Utazási Iroda fenntartja!

Velencei Karnevál 2020. Március 13.  |  10900 Ft-tól
foglalásUtazás Foglalása

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok