Tel: +36 1 322 0032


Tavaszköszöntő Velencében 1 éj szállással!

2020. Március 6 - 8 -ig

Márciusban itthon még éppen nem köszönt be a tavasz, gyakran fordul elő, hogy igencsak télies az időjárás. Ha ezt szeretné maga mögött hagyni, élvezni a nap melegét és a tenger partján sétálni, utazzon március elején egy különleges európai helyre. Egy olyan várost tudunk Önnek ajánlani, amitől biztosan elakad a szava! Nem meglepő, hogy rengeteg ember kedvence Velence, hiszen sok szempontból egyedülálló településről beszélünk.

A házak között hömpölygő csatornákat szűk, középkori jellegű sikátorok szegélyezik. Több ikonokus látnivalót is megtekinthetünk: a Dózse-palotát, a Szent Márk-székesegyházat, a Sóhajok Hídját, ami a hozzá fűződő történetek szerint arról kapta a nevét, hogy a zárkában töltött éveik előtt a börtönbe haladó elítéltek itt láthatták utoljára a napot. A Rialto-hidat se felejtsük el, ami különleges formatervezésnek köszönhetően megragadja a legtöbbek tetszését.

A látnivalókon kívül élvezze Adria Királynőjének minden csodáját: gondolázzon a lagúnákban, élvezze az olasz gasztronómia kincseit, sétáljon a napsütötte tengerparton, töltődjön fel ezután a rendkívül hideg és hosszú tél után! A tavaszköszöntő velencei utazásunk azért jött létre, hogy a márciusi időszakban idelátogató turisták kiélvezhessék a vízre épült város természet és a történelem adta előnyeit és még a nagy meleg előtt de már a karneváli forgatagon kívül fedezhessék fel a város minden szépségét.

Harmadik napunk Szlovénia felfedezésével folytatódik ahol, a Postojnai cseppkőbarlangot és a Predjami kastélyt hódíthatjuk meg.
Végezetül, de nem utolsó sorban a csodálatos alpesi környezetben fekvő Torjane-be érkezünk ahol a pocakunké lesz a főszerep megkóstolhatjuk a híres pékség ínyencségeit a Szlovén hatalmas szalagos fánkot és krémest.


1. nap - Péntek
Az esti órákban elindulunk a TravelOrigo jelzésű autóbuszokkal, melyek a korábban kiválasztott időpontban és helyszínen veszik fel az utasokat. Rövid pihenőket tartva haladunk Olaszország felé az éjszaka folyamán, az út alatt filmnézésre is lesz lehetőség, továbbá idegenvezetőink segítségével megismerkedünk Olaszország, Velence történelmével, érdekességeivel.

2. nap - Szombat
Reggel elérjük Punta Sabbioni kikötőjét, ahonnan hajóval haladunk tovább Velencébe. A hajóút során a TravelOrigo idegenvezetői folytatják a lagúnavilág érdekességeinek ismertetését.

Partraszállás után utasaink egyéni, illetve idegenvezetőnk által kísért INGYENES informatív városnézés között választhatnak. A TravelOrigo által vezetett séta folyamán útba ejtjük a Sóhajok hídját, a Szent Márk teret, a Dózse Palotát, megnézzük a híres bevásárló utcát, a Via Mercerie-t, és felsétálunk a Ponte di Rialto-ra is, amit a város legmagasabb pontjaként emlegetnek. Innen csak pár lépésre található a Hal-és zöldségpiac, ami a város egyik legfontosabb központja.

Fakultatív programok:
- Szigettúránkon a világhírű buranói csipke- és a muranói üvegművészetet is behatóan megismerheti. Murano szigetén egy helyi üvegműhelyben betekintést kapunk az üvegfúvás és üvegkészítés mesterségébe.
- Párját ritkító élmény Velence szűk csatornáin gondolázni, melyet a felfedező kedvűeknek és a romantikus alkatoknak egyaránt ajánlunk.

A délután folyamán elmerülünk Velence hangulatos és színpompás forgatagában. A nap további részében a város számos titkát fedezhetjük fel, immár szabadprogram keretein belül.

Késő este, élményekkel telve intünk búcsút az Adria Királynőjének,Velencének. Hajóinkkal visszaérünk Punta Sabbioni mólóihoz, majd buszos utazásunk után megérkezünk szállásunkra ahol nyugovóra térünk.

3. nap - Vasárnap
Vasárnap reggelit követően Szlovénia irányába vesszük utunkat, ahol az UNESCO világörökség részét képező, világhírű Postojnai-cseppkőbarlangot szemléljük meg. A barlang belső részét kisvasúttal érjük el, majd gyalog járjuk be a nyilvánosan látogatható részt. Az öt kilométer hosszú barlangszakaszon a természeti látványosságok egész sorában gyönyörködhetünk: fenséges cseppkőformák, óriási termek és föld alatti járatok várnak arra, hogy felfedezzük őket. Barlangi túránk során magyar nyelvű audio guide (fülhallgatós idegenvezetés) lesz segítségünkre, hogy minden megtudhassunk e természeti csodáról.

Szlovéniától való búcsúzás képpen rövíd megállót teszünk Trojane-ben, ahol megkostolhatjuk a híres pékség ínyecségeit a Szlovén hatalmas szallagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos Alpesi környezetben fekszik, ahol gyönyörű fotókat is készíthetünk.

Ezután Magyarországot vesszük célba, melyet rövid pihenőkkel a késő esti órákban érünk el, érkezés az indulási helyre.

Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Szállás: Jesolo vagy környékén 3*-os szálloda
Elhelyezés: 2 ágyas szobákban (1 és 3 ágyas szobák lekérésre)
Ellátás: Reggeli

Az ár tartalmazza:
- Utazás felső kategóriás autóbusszal
- Magyar nyelvű asszisztencia
- Csoportkísérő idegenvezető
- Ismeretterjesztő, informatív városnézés
- 1 éj szállás közép kategóriás szálláson Jesolo vagy környékén
- Reggeli

Az ár nem tartalmazza:
- Velencei városi illeték: 10 €/fő
- Hajójegy retúr: 35 €/fő (a helyszínen fizetendő)
- Idegenforgalmi adó: 4 €/fő
- Utazásbiztosítás: 990 Ft/fő
- A fakultatív programok árait.

Egyágyas szoba felára (igény esetén): 4.500 Ft/fő


Postojnai barlang belépőjegy árak:
Felnőtt: 25,8 €/fő
Diák: (16-25 év között): 20,6 €/fő
Gyerek: (16-25 év között): 15,5 €/fő
Kisgyerek: (5 évig): 1 €/fő
Magyar nyelvű audio guide: 3,5 €/fő

Fakultatív programok:
- Velencei szigettúra Burano és Murano megtekintésével, üveggyár látogatással: 20 €/fő
- Gondolázás Velencében (4-6 fős elhelyezéssel): 25 €/fő
- Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben: 20 €/fő


Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 
A hajójegyet, az idegenforgalmi adót, a fakultativ programok árait az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.
A programváltozás jogát a TravelOrigo Utazási Iroda fenntartja!

Velencei Karnevál 2020. Március 6.  |  21900 Ft-tól
Betelt