Tel: +36 1 322 0032
Szent Márk tér


Szent Márk tér (Piazza San Marco) - A Piazza
A velencei karnevál idején érdemes a farsangi és álarcos forgatag mellett elmerülni a város szépségeiben is, így már amennyiben a Canal Grande mentén haladunk a Szent Márk tér irányába, közben folyamatosan várnak ránk a különféle látnivalók. Ott van például a kanális torkolatánál, a Szent Márk térrel szemben elhelyezkedő Santa Maria della Salute templom, ami még az 1600-as években épült fel Longhena tervei alapján. Alapjához közel 1,5 millió facölöpöt használtak fel, de megérte, hiszen egy rendkívül impozáns építmény, ami nagy szerepet kap a velencei karnevál idején is.

Az igazán nagy látványosság, avagy konkrétan a város központja természetesen a Szent Márk tér, ami 56 méter széles és 175 méter hosszú. Itt találhatjuk meg a karnevál központját, és itt kap helyet a nyitó-, valamint záró-ceremónia is, de természetesen a leglátványosabb programokra is itt számíthatnak a látogatók. A téren helyezkedik el Velence egyik legismertebb látványossága, avagy a Szent Márk Székesegyház, amit még 882-ben építették fel, tetejére öt hagymakupolát helyeztek, és kívül-belül márvánnyal, mozaikkal, faragásokkal díszítették. A Szent Márk tér ad otthont ezen felül a harangtoronynak is – vagy ahogyan a helyiek hívják: Campaneile –, ami a székesegyház bejáratával szemben helyezkedik el, és a város másik meghatározó építményének tekinthető. A székesegyház jobbján is találunk még egy igazi különlegességet, méghozzá az 1496-ban felépített Óratorony képében, amit egykoron csodaszerkezetnek tartották, hiszen nem csak az időt mutatta, hanem például a Hold egyes fázisait is.

Velencében a Canal Grande partján, illetve a Szent Márk tér közelében ezen felül számtalan csodálatos és látványos palota is elhelyezkedik. Ha szeretnénk, csak napokat tölthetünk el azzal, hogy kívül, és bizonyos esetekben belül megcsodáljuk ezeket a gigantikus építményeket, amelyekből több mint 100 áll a városban. Többségük eltérő építészeti stílusban épült, ezáltal mindegyik szinte más és más stílusjegyet, valamint sajátosságot vonultat fel. A legszínpompásabb és legnagyobb palota Velencében természetesen maga a Dózse-palota, ami a Szent Márk Székesegyházzal egyetemben a város legismertebb látnivalójának tekinthető, és már a 9. század óta ékesíti Velencét.
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 1
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 2
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 3
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 4
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 5
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 6
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 7
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 8
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 9
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 10
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 11
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 12
Szent Márk tér - Velencei karnevál látnivalók - 13

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok