Tel: +36 1 322 0032
2015. Január 24. Szombat - 21:17:33
Velencei karnevál, avagy így búcsúztatják a telet az olaszok


Február vége a legtöbb országban, így Magyarországon is egyet jelent a téli időszak múlását, illetve búcsúztatását jelképező farsangi időszakkal. A velencei karnevál lényegében a farsang megünneplésének egy sajátos módja, amelynek szokásai egészen az ókorig nyúlnak vissza, ünneplési formája pedig nem sokban különbözik attól, ami a világ más részén vár ránk, annyi különbséggel, hogy itt minden nagyobb, szebb és több is. Ezáltal a velencei karnevál nem szól másról, mint a féktelen jókedvről, a vidámságról, a maszkokról, a jelmezekről, valamint természetesen a hatalmas falatozásokról és iszogatásokról.

Február közepéhez közeledvén a velencei lakosok, valamint az ide érkező turisták ragyogó, különleges, vagy néha kicsit ijesztő maszkokat, valamint kosztümöket öltenek magukra annak érdekében, hogy ők is részesei lehessenek a majdnem két héten át tartó utcai ünnepségeknek, amelyeket gyűjtőnéven csak velencei karneválként ismerünk. Természetesen a város maga az év többi időszakában is rendkívül nyüzsgő, illetve mozgalmas, de a karnevál idején mindez hatványozottan igaz, az utcákon ugyanis szinte mozdulni sem lehet, és bárhol is járunk, mindenhol rendezvénybe vagy látnivalóba botlunk bele, így egymást érik a bálok, a színházi bemutatók, a különféle előadások, valamint a különféle játékok.

A velencei karnevál központja minden évben a Szent Márk téren található, tehát amennyiben ellátogatunk a mulatságra, feltétlenül sétáljunk el a térre, ahol a nyitó- és a záróesemény is zajlik, és ide özönlik a legnagyobb embertömeg az esemény ideje alatt. Amennyiben mindent szeretnénk látni, és nem akarunk elveszni a tömegben, jó ötlet lehet felmenni a Szent Márk bazilika erkélyére, ahonnan nem csak a városra, hanem a karneváli eseményekre is nagyszerű kilátás nyílik.

Velence évszázadok óta, és messze földön híres tehetséges kézműveseiről, merített papírjairól, ékszereiről, üvegáruiról, valamint szőtteseiről. Természetesen a velencei karnevál során a helyi kézművesek és árusok mind-mind nyitva tartanak, illetve kipakolják portékáikat, tehát az esemény arra is megfelelő alkalmat kínál, hogy néhány életre szóló szuvenírt vásároljunk magunknak az emlékezetes eseményről. Természetesen arra azért készüljünk fel, hogy a jó minőségű kézműves árut itt sem adják majd túl olcsón!

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok