Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 16. Szombat - 11:46:36
Velencei karnevál - a vonzó kavalkád


Szeretne egy kicsit kikapcsolódni és maga mögött hagyni a hétköznapi életét? Kedve lenne úgy mulatni, hogy közben titokban marad a kiléte? Akkor a velencei karnevált éppen Önnek találták ki, hiszen itt megteheti az összes fent felsorolt dolgot. Januárban és februárban egy pár hétvége erejéig új időszámítás köszönt be Velence városában, hiszen mindenki álarcok mögé bújik és színes maskarát ölt. Nem csoda, hogy ebben az időszakban rengeteg turista indul el Olaszország felé, hiszen a velencei karnevál páratlannak számít!

Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy maga a város is időtlenül gyönyörű látványt nyújt, lévén hogy számtalan látnivalóval rendelkezik. Ha Ön a velenceikarneval.net segítségével eljut a velencei karneválra, akkor azt ajánljuk, hogy mindenképpen tekintse meg a Szent Márk-teret, valamint a Dózse-palotát. Ezek a helyek igazán ikonikusnak számítanak Velence szempontjából, tehát a kiránduláson semmiképpen nem szabad kihagyni ezeket a helyeken.

A város azért is annyira különleges, mert számtalan csatorna szabdalja szét az apró, szűk, középkori kinézetű utcácskákat. Velencében tényleg megállt az élet pár száz éve, ezért az itteni turisták kissé úgy érezhetik magukat, mintha egy időutazáson vennének részt. A szűk kis sikátorokban garantáltan el fog tévedni egy párszor mindenki a pontos térképek ellenére is. Nem szabad azonban ebben az esetben sem kétségbeesni, hiszen a velencei karnevál időszaka alatt nemcsak gyalogosan, hanem gyönyörű gondolák segítségével is lehet közlekedni a városban.

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok