Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 26. Kedd - 11:46:27
Velence látnivalók sorát nyújtja


Velence városa messzeföldön híres annak köszönhetően, hogy minden évben megrendezik itt tél végén a karnevált. Ez az esemény még a tengerentúlról is vonzza a látogatókat, ezért január végén, illetve február elején hatalmas a vigadalom az olasz városban.

Azonban nemcsak a karnevál miatt látogat el ennyi turista erre a helyre, hiszen a velencei látnivalók is nagyon híresek! Kezdjük a felsorolást a Sóhajok Hídjával, amit szinte minden látogató fel szokott keresni. Ez a hely egészen pontosan a Dózse-palota oldalában helyezkedik el és a mellette lévő börtönbe vezet. Aztán itt van még a monumentális Szent Márk-székesegyház, ami egészen biztosan el fogja nyerni az Ön tetszését is, hiszen igen impozáns ez az épület! Ne feledkezzünk meg a templom előtt elterülő hatalmas térről sem, ami a város egyik legfontosabb pontját adja. A karnevál alatt itt szokott lenni a mulatság egyik központja, hiszen a nagy helyen rengetegen férnek el.

A velencei látnivalók közül meg kell említeni a Harangtornyot is, a Campanile-t is, hiszen itt is egy feltűnő épületről beszélhetünk. A majdnem száz méter magas tornyot a huszadik században újították fel, mivel az évszázadok során sok viszontagságon ment keresztül. Sokan felkeresik még fel a Pátriárkák Palotáját, ami város központjában található, és az itt urakodó püspököknek állít emléket. Ha ezek alapján Önnek lenne kedve elutazni ide a karnevál idején és megnézni a velencei látnivalókat, akkor jelentkezzen az TravelOrigo oldalán az egyik kirándulásra, mert így könnyedén eljuthat a tél folyamán az olasz városba.