Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 29. Péntek - 12:05:57
Velence időjárása egész évben


Mivel Velence Olaszországban található, ezért jól tippeltek azok, akik úgy gondolják, hogy ott melegebb szokott lenni az idő, mint Magyarországon. Bizony akik hazánkból elindulnak a velencei karneválra, azok az otthoni viszonyokhoz igazodva még sokszor télikabátban vannak, azonban az olasz városba megérkezve azonnal kigombolják az öltözéküket a melegebb velencei időjárás miatt.

Azok is nyugodtan ellátogathatnak a karneválra, akik már unják a magyarországi telet, hiszen Olaszországban már érezhetően jobban süt a nap január végén, illetve február elején. Mindazonáltal a velencei időjárás nagyon változó, ezért érdemes vízhatlan ruhákat és esernyőt is elvinni az olasz kirándulásra. Könnyen előfordulhat az is, hogy estére megváltozik az idő és valamilyen csapadék várható. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szűk utcákban a napfény hiánya miatt hidegebb lehet, ezért elkelhet a meleg öltözék. A hőérzetet a csatornák is tudják befolyásolni, hiszen a víz tovább hűtheti a levegőt.

Az indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni arról, hogy milyen lesz a velencei időjárás, hiszen ezzel a látogatók sok kellemetlenségtől és felesleges cipekedéstől kímélhetik meg magukat. Szerencsére a velenceikarneval.net honlapján pontosan tájékozódni lehet azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban napsütés vagy eső várható a gyönyörű olasz városban. Természetesen az utazóknak a hirtelen változásokra is fel kell készülniük, hiszen a karnevál pontosan azt ünnepli, hogy éppen elmúlófélben van a tél és érkezik az enyhülést hozó tavasz.