Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 15. Péntek - 11:31:51
Velence, a lagúnák városa


Velence sok utazni vágyó ember kívánságlistáján szerepel. Ez nem is csoda, hiszen semmi máshoz nem fogható az a hangulat, ami ebben a különleges, régmúltat idéző olasz városban uralkodik. Van egy olyan időszaka az évnek, amikor ez a hely egy teljesen új időszámítás veszi kezdetét: ez a karneváli szezon, amikor a helyiek különleges maszkokban és ruhákban mennek ki az utcára, s így sétálgatnak Velence szűk, ódon utcáin. A látogatók szívesen fényképezkednek velük, amire ők minden esetben kaphatóak, sőt, maguk is arra biztatnak, hogy a turisták is kapcsolódjanak be a karneváli forgatagba, s öltsenek maguk is maszkot.

Rengeteg helyen lehet kapni különlegesebbnél különlegesebb álarcokat, aminek a segítségével felismerhetetlenné válhat az ember, s önfeledten mulathat a velencei rendezvényeken. Ebben az időszakban a városban sok koncert, előadás, illetve jelmez-szépségverseny is van. Esténként Velence városában beindul a bulizás, ahol a tömegben a turisták és a helyiek együtt mulatnak. Persze a rendezvények előtt meg is kell találni magát a helyszínt, ami az apró, szűk utcákkal teli városban egyáltalán nem olyan egyszerű feladat. A mondás szerint mindenki legalább egyszer eltéved Velencében, ami nem is biztos, hogy baj, mert így is gyönyörű helyeket lehet felfedezni a lagúnák között.

Ha valaki viszont mégsem tudna kikeveredni a forgatagból, akkor elég, ha felszáll egy gondolára, mert így sokkal gyorsabban eljuthat a kívánt helyszínre. Így könnyebben meg lehet tekinteni a Sóhajok hídját, a Rialtót, a Szent Márk-székesegyházat, a Dózse-palotát, valamint a harang- és óratornyot. A sok látnivaló miatt Velencébe szervezetten, egy utazási iroda segítségével érdemes menni, hiszen így csak azzal kell foglalkozni, hogy az ember jól érezze magát. A velenceikarneval.net szerencsére tud segíteni ebben.

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok