Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 5. Kedd - 16:50:45
Romantikus séta Velencében, a karnevál idején


A velencei karnevál ideje nem csak ahhoz nyújt kiváló alkalmat, hogy megismerjük a város múltját, illetve történelmét, hanem arra is, hogy felfedezzük, és egy romantikus sétát tegyünk Velence szívében. Ilyenkor nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak a központra koncentrálnak, holott amennyiben a város igazi arcát akarjuk látni, akkor a karneváli nyüzsgés elől érdemes felfedezni a távolabbi sikátorokat is. Menjünk akár térképpel, akár térkép nélkül, biztosan találunk majd magunknak látványos helyszíneket, eltévedni viszont soha nem fogunk a kihelyezett sárga táblák ugyanis garantáltan visszavezetnek majd minket az események sűrűjébe, avagy a Szent Márk térre. Főleg a velencei karnevál idején ráadásul ezek a sétaútvonalak olyannyira forgalmasak és telítettek, hogy biztosan találunk majd olyan embert, aki útbaigazít minket.

A velencei karnevál és Velence centruma is egyben a Szent Márk tér, ahol a jelmezes felvonulások és a programok általában délután kezdődnek, így a délelőttöt romantikus sétával, múzeumok látogatásával, vagy csak szimplán városnézéssel tölthetjük. A teret nyugodtan meghagyhatjuk az délutáni, esti órákra! Amennyiben egy kicsit leülnék és szemlélődőként élveznénk Velence karneváli forgatagát, arra konkrétan a városban csak néhány ponton lesz lehetőségünk, hiszen kevés parkot találni a városban, de az egyik eldugott, és kevesek által ismert éppen a Szent Márk tér közelében, a tenger felőli oldalon elhelyezett bazársor mögött került elrejtésre, ahol letelepedhetünk néhány padra, és élvezhetjük a nyüzsgő Velencét. Természetesen megtehetjük, hogy leülünk egy kávézó teraszára, ilyen esetben azonban elvárják tőlünk, hogy fogyasszunk is.

Amennyiben igazán romantikus élményeket szeretnének magunknak szerezni a velencei karnevál idején, érdemes ellátogatni Burano szigetére, ami világhírű csipkéje mellett rengeteg érdekességet, és meghitt nyugalmat rejt. A sziget látképe szinte teljes egészében megegyezik a Velencében tapasztalttal, annyi különbséggel, hogy itt a házak sokkal gondozottabbak, több a zöld terület is. Ezen felül a számtalan történelmi emlék mellett itt még akkor is nyugalom van, ha a velencei karnevál éppen a tető fokára hágott, tehát amennyiben pihenni is szeretnénk a nagy nyüzsgés után, itt garantáltan otthonra lelhetünk.

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok