Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 19. Kedd - 11:23:05
Olaszország Velence - minden, amire kíváncsi vagy!


Ha érdekel Olaszország Velence városa, akkor jó helyen jársz, mert itt több érdekes információt is megtudhatsz erről a helyről! Az itáliai városállam a 8. század környékén alakult ki és a gazdagsága messze földön híres volt. A települést az Adriai királynőjének is hívták, hiszen a hosszú évek során igazán pompássá vált Velence. A városállamnak a középkor során több fénykora is volt, ezért lehetősége nyílt a fejlettségének alapos kihasználására.

Olaszország Velence élén a dózse állt, akit élethossziglan választottak meg erre a tisztségre. A város látogatói még ma is megtekinthetik a nyílt tengerre néző impozáns Dózse-palotát, aminek a segítségével képet alkothatnak arról, hogy milyen gazdag volt egykoron ez a település. Kevesen tudják, hogy a Magyar Királyság és Velence között előfordult fegyveres konfliktus a dalmát és a horvát területi viszályok nyomán, azonban országunknak sikerült ezekben a harcokban győzedelmeskednie. Szerencsére ma már nem látszódik Olaszország Velencén a háborúk nyoma, pedig a gazdag város sok esetben keveredett bele különféle összeesküvésekbe.

Azt is meg kell említeni, hogy nem egy esetben fordult elő, hogy a legimpozánsabb épületek egyszerűen leégtek, de a felújításoknak hála ma már a régi pompájukban lehet megtekinteni ezeket a helyeket. Ha a fent leírt információk még jobban felkeltették az érdeklődésedet Velence iránt, akkor a Velenceikarneval.net azt ajánlja, hogy válassz egyet a karneváli utak közül és látogasd meg ezt az olasz várost, hogy élőben is megcsodálhasd a szépségeit!

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok