Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 28. Csütörtök - 13:28:28
Olaszország gyöngyszeme, Velence


Nem csoda, hogy Olaszország népszerű turistacélpontnak számít, hiszen ez a hely rengeteg látnivalót kínál mindenki számára. Azok is megtalálhatják itt a számításukat, akik nem a tengerben szeretnének elsősorban fürdeni, hanem inkább városnézésre vágynak. Velence, Olaszország egyik leghíresebb városa bármikor meglátogatható az év folyamán, ám talán akkor a legjobb menni, amikor éppen a karneváli időszak van.

Ilyenkor a feje tetejére áll az élet a település, az utcákat pedig ellepik a színes kosztümökbe öltözött helyiek. A maskarának köszönhetően senki nem szégyelli a bolondozást, tehát elég jó hangulatban szokott telni az ünnepség a városban. Előbb-utóbb a turisták is szereznek maguknak egy csodaszép maszkot, aminek hatására ők is felbátorodnak és szívesen mulatnak együtt a helyiekkel. Velence, Olaszország egyik gyöngyszeme rengeteg látogatót fogad ebben az időszakban, hiszen sokan kíváncsiak a lagúnákra és a nevezetességekre is. Nehezen lehetne megmondani, hogy pontosan hány látványosság van a városban, azonban a leghíresebbeket megpróbáljuk felsorolni.

A Sóhajok hídját például kár lenne kihagyni, hiszen ez Velence egyik ikonikus nevezetessége. Ha már a hidaknál tartunk, akkor említést tehetünk a Rialtóról is, ami egy impozáns építmény az olasz város központi részén. Velence látogatói közül szinte mindenki megfordul a Szent Márk-székesegyháznál, illetve az előtte lévő téren is. Itt látható az Harangtorony is, aminek az eredeti neve Campanile. Ezeken kívül Velence, Olaszország egyik városának a látogatói megnézhetik a Dózse-palotát, az Óratornyot, az Üvegmúzeumot, a Régészeti Múzeumot és még sok más egyebet is.