Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 16. Szombat - 11:48:48
Milyen időjárás jellemző Velence és környékén?


A kirándulók számára természetesen nem mindegy, hogy milyen az időjárás Velence környékén, hiszen ez nagy mértékben befolyásolja az élményüket. Nyáron az olasz városban általában melegebb van, mint Magyarországon, hiszen Olaszország esetében már egy mediterrán vidékről beszélhetünk. Ha Ön ebben az időszakban megy el erre a helyre, akkor ügyeljen arra, hogy az időjárás Velence városában meleg lehet, tehát készüljön elegendő folyadékkal és könnyű ételekkel.

Ha azonban télen, a karnevál időszakában látogat el Olaszországba, akkor van egy jó hírünk az Ön számára, hiszen január végén, illetve február elején már érezhetően melegebb van ott, mint Magyarországon. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kelne el egy vastag kabát a lagúnák mellett, azonban előfordulhat, hogy a nap már ki fog sütni. Érdemes egy esőkabátot is magunkkal vinni, mert természetesen az sem elképzelhetetlen, hogy esni fog az eső, hiszen az időjárás Velencében a tél végén kiszámíthatatlan. Az esernyő nem ajánlott, hiszen a tömegben balesetet okozhat ez az eszköz, valamint a szűk sikátorokban nehezen lehet közlekedni akkor, ha az ernyő nagy helyet foglal.

Talán az a legelőnyösebb, ha a turisták rétegesen öltöznek a karneválra való látogatáskor, hiszen így lehetőségük nyílik arra, hogy levegyék a legfelső rétegeket, ha éppen fáznak. Mindazonáltal tanácsos lehet az elutazás előtt megnézni a Velenceikarneval.net honlapját, mert itt láthatják az érdeklődők, hogy milyen lesz az időjárás Velence városában. Természetesen hirtelen változások is előfordulhatnak, tehát jó felkészülni a meglepetésekre.

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok