Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 17. Vasárnap - 10:22:59
Dózse palota és a börtönök


Biztosak vagyunk benne, hogy Velencében Önnek is tetszeni fog a Dózse palota, hiszen ez az épület adja a város egyik legfontosabb látványosságát. A műemlék a Szent Márk-tér közelében helyezkedik el, ezért nem lesz nehéz megtalálnia. Ha meglátja Velencének ezt az ikonikus épületét, akkor egészen biztosan tátva marad a szája, hiszen a Dózse palota gyönyörű!

Az épület még az 1300-as évek tájékán épült, azonban már ezt megelőzően is állt egy erődítmény azon a helyen. A palota minden oldalról impozáns látványt nyújt, ami többek között az árkádsornak és a hagyományos itáliai kialakításnak köszönhető. Az épületnek van egy szép belső udvara is, kívülről azonban csak a magas falakat és a díszes kialakítású ablakokat lehet látni. A Dózse palota sarkait is érdemes lehet megtekinteni, hiszen ezek különféle bibliai jelenteket ábrázolnak. A híres mesterek segítségével emelt épülettel kapcsolatban megemlíthetőek a börtönök is, hiszen a Dózse palotában számtalan hivatal volt, amik többek között bíráskodási joggal is rendelkeztek.

Az épületet a börtönökkel a Sóhajok Hídja köti össze, ami állítólag arról kapta a nevét, hogy a letöltendő büntetésüket megelőzően a rabok itt látták utoljára a napot, ami miatt sok sóhaj hagyta el az ajkukat. Ha ellátogat Velencébe a Velenceikarneval.net segítségével, akkor azt ajánljuk, hogy mindenképpen nézze meg a Sóhajok hídját is, hiszen az olasz város műemléke méltán lett híres a szépségének köszönhetően. Természetesen nem szabad kihagyni a többi látnivalót sem, hiszen Velence számtalan gyönyörű alkotással rendelkezik.

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok