Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 20. Szerda - 16:51:03
A turisták kedvence: a Sóhajok hídja


Aki ellátogat Velencébe, az soha nem hagyja ki a Sóhajok hídját, hiszen ez egy igazán különleges látványosságnak számít! A mondák szerint a Dózse-palotából a börtbe átmenve az elítélt rabok itt látták életükben utoljára a napfényt, ezért kapta ez a hely ezt a szomorú nevet. Jelenleg a Sóhajok Hídját csupán kicsit távolabbi perspektívából lehet megnézni, ám ez nem rettenti el Velence látogatóit attól, hogy megcsodálják ezt a nevezetességet.

A megtekintés után még számtalan más programból választhatnak a turisták, hiszen az olasz városkában rengeteg szépséget lehet találni a Sóhajok hídján kívül is. A Szent Márk-teret például senkinek sem érdemes kihagynia, hiszen ez a hely Velence egyik legnépszerűbbnek számító nevezetessége. Aztán ott van még az Óratorony is, ami a maga korában az egyik leghíresebb reneszánsz épület volt. Igény esetén fel is lehet menni az építmény tetejére, ám ezt csak azok tegyék meg, akik nem félnek a magasságtól, hiszen az Óratorony ötemeletnyi magas.

További különlegességet jelent, hogy áldozócsütörtökön és vízkeresztkor különleges órajátékot tekinthetnek meg a látogatók. Akkor sincsen azonban gond, ha valaki inkább a kanevál forgatagát szeretné élvezni, hiszen ezt gond nélkül meg lehet tenni a téli időszakban! Az ünneplés január utolsó hetében, illetve február első heteiben szokott lenni, ezért a velenceikarneval.net ekkor szervez utazásokat az olasz városba. Jelentkezzen Ön is az utak valamelyikére, ha idén meg szeretné nézni a Sóhajok hídját vagy az ünnepséget, mert nem éri meg kihagyni egyik látványosságot sem.