Tel: +36 1 322 0032
2016. Január 15. Péntek - 11:52:43
A Szent Márk tér legendája


Velence sok titkot őriz, hiszen a város számtalan viszontagságon ment keresztül a történelem folyamán. A Szent Márk-térhez is kapcsolódik egy legenda, amely szerint egy városi pék a 16. század elején az utcán egy meggyilkolt embert talált. Mivel a hatóságok mindenképpen meg akarták találni a "bűnöst", ezért kínvallatásnak vetették alá a péket, aki egy idő után magára vállalta az el nem követett gyilkosságot. A holttest megtalálóját a Szent Márk-téren, a székesegyház oldalában akasztották fel, azonban nem sokkal a kivégzés után fény derült arra, hogy a pék ártatlan volt.

Emiatt a Szent Márk-bazilika oldalában mindig ég két darab vörös gyertya az akasztás helyén, amik arra hivatottak emlékeztetni a várost, hogy bűnt követett el egy ártatlan megölésével. A gyertyákat a mondák szerint még most is minden nap meggyújták a Szent Márk-téren, ahol szerencsére azért szívderítőbb látványosságok is akadnak. A téren található a Dózse-palota, valamint a Harangtorony is, ezért mindenképpen érdemes elmenniük ide azoknak, akik meg szeretnék nézni a város nevezetességeit. A központban lévő Szent Márk-teret igazából nem is lehet kikerülni, hiszen a hajókkal érkező turisták itt fognak kiszállni a járműveikből.

Jó hírt jelent, hogy ezen a helyen szokott lenni a karnevál nyitó- és záróünnepsége is, tehát aki mulatságra vágyik, az mindenképpen látogasson el a térre. A turisták ezen kívül megnézhetik még a közelben lévő Óratornyot is, ami a 15. század óta mutatja a város polgárainak az időt és a holdjárást. Természetesen ezzel még nem ért véget a nevezetességek felsorolása, hiszen a Szent Márk-téren kívül más remek látnivalók is akadnak a városban.

Velencei Karnevál 2020 Indulási időpontok